Social World Film Festival selecteert (R)OMA!

06/07/2022

 

Het Social World Film Festival in Vico Equense (Napels) selecteert ‘(R)OMA: een (familie)geschiedenis’ voor zijn Internationale Competitie!

 
 

De Academie voor Beeldvorming produceerde deze film (regie Klaas Burger en Stefany Karghoti) in nauwe samenwerking met Hajrija Salkanovic, kinderen, klein- en achterkleinkinderen. In de film staat de geschiedenis van Hajrija, ‘oma Hopic’, en haar familie centraal.

Het is fantastisch dat de film nu in Italië is te zien: na de vlucht uit Joegoslavië leefde oma Hopic met haar man, kinderen en verdere familie enkele jaren in Rome, voor ze naar Nederland kwam. Een deel van de film speelt dan ook in Italië. We hopen dat veel van haar familieleden, die nog altijd in Italië wonen, de film kunnen zien. Want het is ook hun geschiedenis.

Vertoning van de film vindt plaats op vrijdag 8 juli, 18.00 uur: “PROIEZIONI E INCONTRI: CONCORSO INTERNAZIONALE” Sala Rosi, Museo Del Cinema, Antico Palazzo Di Città in Vico Equense. De vertoning is gratis, dus wees er ruim van tevoren bij. De film is vrijdag 8 juli ook online te zien, meer informatie op de festivalwebsite. Na afloop van de vertoning vindt een nagesprek plaats met Laura Hamidovic en Beba Hopic, kleindochter en dochter van Hajrija Salkanovic, en Klaas Burger.

Social World Film Festival
Meer over deze film?
Teaser