IN DE (S)MAAK

11/12/2020

 

Hoe ziet een date eruit wanneer je niet opzoek bent naar een relatie? Hoe kunnen we het format van ‘dating’ verbreden? Wat voor rol spelen drag en creativiteit hierin? Ongekend en Academie voor Beeldvorming nodigen beginnende kunstenaars en mensen uit de LGBTQIA+ en drag community uit omgeving Den Bosch uit om mee te doen met IN DE (S)MAAK, een onconventioneel datingprogramma.

 
 

Waarom?
Maybe Boozegeoisie, dragclown en Allround Manager van de Academie voor Beeldvorming organiseert al sinds 2016 de Drag Up. Dit is een lerende community rondom dragcultuur waarbij allerlei soorten mensen experimenteren met drag make-up en looks. Ongekend is een multidisciplinair initiatief dat bestaat uit studenten en alumni van AKV St.Joost ‘s-Hertogenbosch zij leggen connecties tussen beginnende kunstenaars en de stad. Gezamenlijk willen we een voedingsbodem leggen om identiteit breder bespreekbaar te maken.

Wat?
Vijf beginnende kunstenaars en vijf personen uit de LGBTQIA+ en dragcommunity uit omgeving ‘s-Hertogenbosch worden aan elkaar gekoppeld. In vijf dates krijg je opdrachten die je op een creatieve manier uitdagen, je prikkelen uit je comfortzone te komen en contact aan te gaan.

Jullie leren elkaar kennen door middel van een creatief programma. Geheel coronaproof werken jullie toe naar de laatste date, een diner. Dat wordt een bijzonder moment dat je samen met je date vormgeeft. Een beginnende filmmaker documenteert het diner. Hiervan maken we vijf korte Youtube-afleveringen.

Wanneer?
30 december 2020 om 19.30 uur organiseren we een online kennismaking. Het datingprogramma zal plaatsvinden van januari t/m maart 2021.

Nieuwgierig of meedoen?
Stuur vòòr 25 december 2020 een mail met een korte motivatie, je telefoonnummer en een paar toepasselijke beelden of foto’s naar Maybe Boozegeoisie: maybe@academievoorbeeldvorming.nl en Rob Heesbeen van Ongekend: ongekend.ongekend@gmail.com. Als je meer informatie wilt beantwoorden we graag je vragen! Aan deelname zijn geen kosten verbonden.


IN DE (S)MAAK wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuurfondsen ‘s-Hertogenbosch en het Pride Donatie Fonds

Grafisch ontwerp: Rob Heesbeen